Annons

Du kan inte bromsa dig ur en uppförsbacke


Vissa nummer av Ergo är ett förbannat omak att producera och det senaste ( 2 2017) får man nog ändå placera i just den kategorin. I början av februari finkammade vi i princip hela Uppsala universitets hemsida i jakt på pressmeddelanden om intressant ny forskning, kastade ut krokar och nät i stadens alla håll och kanter i hopp om en riklig nyhetsskörd eller i alla fall några smånapp. Men de flesta potentiella ”knäck” blev inte ens ett bottennapp (så, nu har jag tömt ut hela mitt förråd av fiskemetaforer). Tackade folk inte blankt nej till en intervju så blev vi ombedda att kontakta dem längre fram under våren och vissa intervjuförfrågningar svävar fortfarande i luften/cyberspace i väntan på ett svar. Vi blev till och med stammisar på rektorsbloggen under några dagar så nu har du som hanterar bloggen en förklaring till varför besöksstatistiken sköt i höjden för ett par veckor sedan.
Vi kan väl säga att hade Ergo-relevanta nyheter varit ett kärleksintresse som vi försökt få till en dejt med hade vi ungefär vid rektorsbloggen börjat tänka att ”hen kanske inte är så intresserad av mig ändå” och gett upp jakten. Men jobbar man på tidning kan man inte bara kasta in handduken sådär, så i sann stalkeranda fick vi istället rota i universitetets motsvarighet till dejtens facebookkonto – arkiv och gamla nyheter som man kan plocka upp på nytt. Där fann vi äntligen lite att hämta. I det här numret har vi bland annat ett långt reportage om vad som finns i gömmorna på EBC. Vi ger dig också en uppdatering om vad som händer med Humanistiska teatern som var planerad att stå färdig vid årsskiftet, men som dragit ut på tiden.
En dryg vecka innan det senaste numret landade i brevlådorna började dock telefonerna och mejlkorgarna på redaktionen ringa och plinga av flera nyhetstips och till slut fick vi till och med säga stopp. När det regnar manna har de fattiga ingen sked och när nyhetstipsen flödar har tidningsredaktionen inga fler tomma sidor att fylla.

Men den utdragna nyhetstorkan fick mig i alla fall att inse hur beroende vi är av er läsare och era nyhetstips. För visst händer det saker hela tiden på universitetet och i studentvärlden, men det är inte alltid vi får reda på det. Ska man bygga vidare på liknelsen med nyheter från universitets- och högskolesfären som vårt kärleksintresse så är ni som tipsar oss våra wingmen. Och vi behöver er för att ”få till det” i slutändan.


Annons

Annons

Läs mer

2022-05-31 10:29
Jag får väl erkänna att jag hade velat “go out with a bang”, som man säger. Sedan blev det inte mycket tid över till…
2021-08-27 09:29
Studenter är väl i regel ingen marginaliserad grupp och jag brukar heller därför inte bry mig nämnvärt när de pekas ut…
2020-04-29 15:33
Väl medveten om att den ena (eller båda?) av dessa två texter kommer att vara “fake news” efter torsdag tänker jag ta…