Annons
Annons
Koll på kvaliteten med nya Högskolekollen.
Foto: Skärmdump

Nytt verktyg ger koll på kvalitet


Universitetskanslersämbetet lanserar en ny e-tjänst där man kan söka efter resultat från UKÄ:s kvalitetsgranskningar och prövningar om examenstillstånd. Detta för att studenter ska kunna få överblick över hur olika högskolor ligger till – men också ett verktyg för lärosätenas utvecklingsarbete.

På sajten Högskolekollen, som lanserades tidigare i veckan, kan man se vilka omdömen olika utbildningar och lärosäten fått i det nationella kvalitetssäkringssystemet för högre utbildning. Det är en granskning som började förra året och som kommer att pågå fram till 2022, och Högskolekollen fylls löpande på med nya resultat. Syftet med den nya satsningen är att studenter ska kunna se hur olika utbildningar och lärosäten klarar granskningen och att högskolor och universitet kan använda underlaget för att utveckla sitt arbete.

– Vi är angelägna om att Högskolekollen ska vara lättillgänglig för många grupper. Den ger en snabb överblick, men den som vill kan också klicka sig vidare och fördjupa sig ordentligt i de olika bedömningsområdena i bedömargruppernas yttranden, säger Karin Järplid Linde, chef för UKÄ:s utvärderingsavdelning, i ett pressmeddelande. nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…