Annons
Annons
Nadja Gollbo vann Ergos och Studentbokhandelns novelltävling.
Foto: Sigrid Asker

Årets novellister tog priset


Två av vinnarna i årets novelltävling, Nadja Gollbo och Alice Pettersson, fick på torsdagen ta emot priser för sina noveller om obesvarad kärlek.

Sedan 2015 anordnar Ergo i samarbete med Studentbokhandeln en novelltävling varje sommar. Årets första-samt tredjepristagare, Nadja Gollbo och Alice Pettersson infinner sig på torsdagseftermiddagens prisutdelning i Studentbokhandeln för att motta blommor, presentkort och inte minst applåder. Andrapristagaren Billy Grundström har dessvärre inte möjlighet att närvara.

Tävlingens tema var obesvarad kärlek. Den som först får ta emot sitt pris är matematikstudenten Alice Pettersson, vars novell bygger på en dagbok som också får en avgörande roll i berättelsen.

– Den är lite självupplevd. Men jag har inte gjort det huvudpersonen gör på slutet, säger hon med ett skratt.

Alice Pettersson berättar att hon inte bara skriver noveller utan även arbetar på en roman tillsammans med sin syster.

Också vinnaren Nadja Gollbo, som läser pol kand-programmet, har skrivit så gott som hela livet. Hon har tidigare gått en skrivarlinje på folkhögskola.

– Det här var däremot första tävlingen jag deltog i sedan jag var typ elva. Det känns helt overkligt att jag vann, det är verkligen ett kvitto på att det jag brinner för är något jag är tillräckligt bra på, säger Nadja Gollbo.

När hon hämtat sitt pris och gratulerats läser hon sitt bidrag ”HT– 17” för publiken. Novellen handlar om vänskap som utvecklar sig till kärlek, men bara hos den ena parten. ”En hänförande dagbok på speed som lyckas fånga den olyckliga kärlekens essens”, står det i juryns motivering.


Annons

Annons

Vinnarna i novelltävlingen 2018:

HT- 17 av Nadja Gollbo

Pygmalion av Billy Grundström

Dagboken av Alice Pettersson

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…