Annons
Annons
Bild klotter
Ludvig Lundgren, före detta kårordförande, polisanmälde händelsen som ofredande och hot men har fått besked om att utredningen lagts ned.
Foto: Privat/Lina Svensk

US före detta ordförande hotades med klotter


Ägg hade kastats på fönstren och texten ”Vi ser dig Ludvig” stod klottrat på fasaden.
– Det känns obehagligt att de kommer hem till en, säger den före detta kårordföranden Ludvig Lundgren som polisanmält händelsen.

Det var en morgon i början av maj som en granne till Ludvig Lundgren upptäckte klotter på husfasaden.
– Någon eller några hade klottrat på fasaden där jag och mina föräldrar bor och de kastade också ägg på ett fönster. Hyresvärden upprättade en polisanmälan vilket även jag gjorde. De anmälde för vandalisering och jag anmälde för ofredande och hot, säger Ludvig Lundgren.
Han var kårordförande i Uppsala studentkår 2018/2019 och är också är engagerad i moderaterna. För närvarande har han studieuppehåll från juristprogrammet för militärtjänstgöring.

På husväggen stod ”Vi ser dig Ludvig”, undertecknat ”ANTIFA”, den internationella motsvarigheten av vänsterextrema Afa som står för antifascistisk aktion.
Varför tror du att du har blivit utsatt för det här?
– Det är svårt att veta exakt varför, men jag delade en artikel från Expressen på Twitter några dagar tidigare som handlade om att Stockholms finansborgarråd Irene Svenonius hade haft ett intrång i hennes bostad från en organisation som heter Afa, och jag kan tänka mig att det här har med det att göra.
Ludvig Lundgren säger att han aldrig varit utsatt för något liknande tidigare.
– Det känns obehagligt att de kommer hem till en för då blir det svårt att känna sig trygg hemma. Samtidigt kan jag inte lägga allt för mycket kraft och energi på det utan jag fortsätter att stå upp för mina åsikter och kämpa för det jag tror på.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-08-14 10:00
I stället för att ha en anställd läkare inleder Studenthälsan ett samarbete med Ekeby hälsocenter. Tanken är att…
2020-08-10 15:59
Verklighet blandas med fiktion när Uppsala stadsteater sätter upp en pjäs baserad på kidnappningen av en Uppsalastudent…
2020-08-06 13:30
Trots att kraven på distansundervisning lyftes i juni kommer långt ifrån alla utbildningar vid Uppsala universitet…