Annons
Annons
Susanna Wärmegård
Till våren tar Susanna studieuppehåll för att vara kurator på VG.
Foto: Sigrid Asker

Står stadigt i förändringens vindar


Efter tre och ett halvt år på sin utbildning tar Susanna Wärmegård uppehåll, samtidigt som sambon flyttar till Australien.
– Det känns bra att vi gör stora saker samtidigt, säger civilingenjörsstudenten.

Lägenheten högst upp i studentbostadsområdet Majklockan har panoramafönster där man ser ut över stor del av västra Uppsala. Eller rättare sagt, det skulle man göra om det inte var en mörk novembereftermiddag när jag besöker Susanna Wärmegård i hennes och sambon Joacims nya hem.
– Jag saknar inte korridorslivet. Det sköna med att bo i korridor var att det inte var tomt men det är det ju inte nu heller, och nu har jag valt personen som bor här, säger hon.
Att vara sambo innebär också att Susanna och Joacim inte behöver planera in när de ska hinna träffas, något som var ett ständigt pågående projekt när de var två nationsaktiva boende på varsitt håll.
– När det är mycket möten och plugg uppskattar jag mysiga filmkvällar hemma med Joacim, säger Susanna.
Den varan ser det dock ut att bli ont om under vårterminen, när Joacim åker till Sydney för utbytesstudier. Susanna beskriver det som en omställning som sannolikt kommer att vara jobbig men ser främst den ljusa sidan.
– Australien känns ändå som en ganska enkel tidszon, säger hon.
Hm, hur menar du?    
– Det blir ju exakt tolv timmar mellan oss så den ena kan äta frukost när den andra äter middag.

"Jag är lite skoltrött, det blir skönt med ett avbrott."

Själv kommer Susanna att ta studieuppehåll eftersom hon blivit vald till fjärdekurator på Västgöta nation.
– Det är bra att vi gör stora saker samtidigt. Om en av oss pluggade som vanligt medan den andra gjorde något nytt skulle nog den bli uttråkad. Det här är saker vi har tänkt på länge, säger Susanna.
Som fjärdekurator kommer hon att ansvara för uthyrningar, gasker, mat och dryck. Med andra ord, något helt annat än att plugga bioteknik.
– Jag är lite skoltrött, det blir skönt med ett avbrott. Jag började ju plugga direkt efter gymnasiet.
Uppehåll i bemärkelsen vila är hon samtidigt inställd på att det inte blir. Som nationskurator jobbar man heltid och ofta på obekväma arbetstider.
– Det blir inget ”chillår” direkt. Det är klart att jag är nervös, jag vill verkligen göra nationen nöjd och själv vara nöjd. Men jag känner mig trygg i att jag kan fråga folk om hjälp när jag behöver, säger Susanna.
Det evenemang hon ser mest fram emot under det kommande året är vårbalen. Största behållningen tror hon dock kommer bli att få ge något tillbaka till nationen.
– Jag tycker om VG så himla, himla mycket, säger Susanna.

Innan den nya fasen i livet tar vid väntar något betydligt mer hemtamt – julfirande hemma i Tidaholm. Det är viktigt för Susanna att fira jul med familjen eftersom hon inte träffar dem så mycket. Hon älskar julbak, speciellt att göra pepparkakshus.
– Jag hoppas hinna med det i år. Tidigare har jag gjort kyrkan hemma, en båt med sluss och Ångström. Jag har funderat på att i år försöka mig på att göra ett pepparkakshus i form av VG, säger Susanna.


Annons

Annons

Fem snabba:

Det klarar jag mig inte utan i hemmet
Växter!
Det har jag alltid i kylen
Turkisk yoghurt
Det borde vara årets julklapp
Att umgås
Det önskar jag att jag kunde/var bättre på
Ljudsystem eller Matlab
Ett uttryck jag ogillar
Carpe Diem

 

Läs mer

2024-04-29 09:31
Ergo möter Uppsala universitetsbiblioteks överbibliotekarie Lars Burman, som kliver av sin tjänst till sommaren. Vi…
2023-11-15 11:12
Liam Mellberg är Uppsalastudenten aka matkreatören som slagit igenom på Tiktok med sina matlagningsvideos. Med bakgrund…
2023-06-20 09:39
Hon är en av Sveriges största författare inom feelgood-genren och andra boken i hennes senaste serie utkommer om en…