Annons
Annons
Räkningar på hög
Hur många påminnelser får ett företag skicka? Och hur mycket får de ta betalt för påminnelsen?
Foto: Unsplash

Konsumentkollen: Funderingar kring fakturor


Hur mycket får ett företag ta betalt för påminnelseavgiften? Och måste man verkligen betala för en faktura som dyker upp två år efter att man anlitat en tjänst? Konsument Uppsala svarar!

Fråga: Jag har varit bortrest en tid och under den perioden har jag missat att betala en faktura. Jag har fått flera påminnelseavgifter under perioden. Påminnelseavgifterna kostar just nu mer än varan jag köpte. Finns det någon gräns hur många påminnelser företaget kan skicka?

Svar: Ja, det finns det. Företaget får skicka max en påminnelse och den får inte kosta mer än 60 kronor.

Fråga: Jag handlade via nätet men fick aldrig någon faktura. När jag fick ett inkassokrav tog jag kontakt med företaget och meddelade att jag inte fått fakturan. Företaget hade skickat fakturan till min mejl men den hade hamnat i skräpposten, likaså påminnelsen. Nu har jag betalat fakturan. Måste jag ändå betala påminnelsen och inkassoavgiften?

Svar: Ja, du måste betala både påminnelseavgift och inkassoavgift. Men detta förutsätter att du och företaget avtalat om att fakturan ska skickas ut via mejl. Har ni bestämt att fakturan ska skickas via mejl så har företaget agerat i enlighet med ert avtal. För att ha rätt att ta ut en påminnelseavgift måste även det framkomma i avtalet. Det är olyckligt att fakturan hamnat i skräpposten men att fakturan hamnat där kan inte företaget belastas för. Som konsument är du ansvarig för att betala fakturan i tid. Detta gäller oavsett om du fått fakturan eller inte. Att fakturan hamnat i skräpposten ändrar inte på denna skyldighet. Om du misstänker att du borde ha fått en faktura så är det bäst att vara proaktiv och ta kontakt med företaget och efterfråga fakturan.

Fråga: Jag flyttade för över två år sedan och anlitade då en städfirma för att städa mitt korridorsrum. Jag fick aldrig någon faktura. Nu hör städfirman av sig, mer än två år senare och vill ha betalt, är det rätt?

Svar: Ja, städfirman har rätt att kräva betalning av dig i upp till tre år efter att tjänsten utförts.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-17 12:21
Vet du inte vad du ska läsa under dina lediga stunder i sommar? Vissa föredrar en tummad pocket, andra en väl inläst…
2024-06-05 15:33
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-06-05 08:52
Sommaren närmar sig, tiden invånarna tycks halveras och ökenstaden Uppsala går in i en slö vardagslunk. Men visst finns…