Lust till lyrik med Litteraterna

Med ostar på bordet, discolampa i hörnet och hög mysfaktor bjuder studentföreningen Litteraterna in till en opretentiös afton i poesins tecken. Välkommen hit du som vill namedroppa diktare eller bara lyssna till god lyrik.

I Norrbyska studenthemmet är det högt i tak ikväll - både bildligt och bokstavligt talat. Inredningen från sent 1800-tal och det lutande golvet sätter sin tydliga prägel på stämningen. Närmare 20 studenter har slagit sig ner i rummet och ingen tolkning eller åsikt är för oväsentlig för att nämnas.
- Tycker ni att den här dikten är vår eller är det bara min förutbestämda åsikt?
Frågan kommer från Frida Buhre, ordförande i studentföreningen Litteraterna. Hon har just läst Edit Södergran och efteråt får alla som vill vädra sina tankar kring dikten. Diskussionerna svävar mellan allt från kristendom, till Astrid Lindgren, till hönor och det politiska klimatet. Vem som vill får läsa dikt, de flesta har med sig någon av sina favoriter.
Björn Ekdahl, initiativtagare till poesikvällarna, gillar spanska poeter. Han läser en av Pablo Neruda och översättningsproblematiken kommer upp för diskussion.
Flera dikter, mer ost och ett flertal fantasifulla tolkningar senare kan man konstatera att en poesikväll då och då gör gott för själ och intellekt.