Annons

Svar: det finns ingen anledning till oro


Uppsala studentkår har på eget initiativ föreslagit den stadgeändring som krävs och det finns ingen anledning till oro att stadgarna kommer att avslås, skriver Uppsala studentkår.

Svar till Sten Storgärds, Ergo 5/2 2016.

Det stämmer att Uppsala studentkår i nuläget inte har någon paragraf i stadgarna som reglerar upplösning av organisationen. Detta har inte varit påkallat innan kårobligatoriets avskaffande och sedan högskolelagens nya lydelse har universitetets jurister inte heller ställt det kravet på Uppsala studentkår. På eget initiativ har nu styrelsen föreslagit ett tillägg i stadgarna som vid fullmäktiges första läsning röstades igenom med drygt 92 bifall. Det finns ingen rimlig anledning till oro för att tillägget skulle avslås i andra läsningen eller att förslaget skulle röstas igenom senare än när nästa period för status som studentkår börjar.

Vidare handlar Uppsala studentkårs arbete med Litteraturgranskningen inte om “utrensning av böcker” utan att kritiskt granska den kurslitteratur som Uppsala universitet väljer att använda. Detta arbete välkomnar universitetet och både studenter som lärare väljer att engagera sig i projektet. Posten som jämlikhetsansvarig är för övrigt finansierad via externa medel just från Uppsala universitet.

När kårvalet äger rum, mellan 7 till 21 april i vår, så har Sten Storgärds och alla andra medlemmar i Uppsala studentkår rösträtt. Redan nu kan medlemmar kontakta något av kårpartierna för att engagera sig och när valborg närmar sig hoppas vi på många nya fullmäktigeledamöter. Vi ser fram emot en spännande vår, ett rafflande kårval och ett nytt verksamhetsår präglat av starkt studentinflytande

Karin Wetterberg, s-student och ledamot Uppsala studentkårs styrelse


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-07 10:48
"Kostnadsfria mensskydd är ett enkelt och konkret sätt att förenkla vardagen för både studenter och personal", skriver…
2024-03-05 11:31
De slopade examensbevisen har blivit mycket omdiskuterade. Läs student Sofia Carlssons syn på nyheten i denna…
2024-02-19 12:18
Miljöpartiet om fördelarna med vad de kallar ett "Sverigekort", i dagens debattartikel.