Annons
Väsen får en fyra i betyg.
Foto: Pressbild

Unik folkmusik


Väsen
Mindset
(Northside)
EEEE

Under sin 24 år långa karriär har Uppsalatrion Väsen hunnit med att spela med Nordman, turnérat i både USA och Japan, släppt 15 skivor och fått fans att bli så fanatiska att de arbetar för att få döpa en gata till Väsen Street i den amerikanska staden Bloomingtown.

På Mindset får man flera förklaringar till deras framgångar, som är ovanliga för ett band som spelar svensk folkmusik med traditionell grund. Väsen har experimenterat genom samarbeten med artister som Mike Marshall, Darol Anger och redan nämnda Nordman, men grunden i det traditionella och triospelet med gitarr, nyckelharpa och fiol har hela tiden varit intakt.

I det skapar de något unikt inom de svenska folkmusikramarna med eget material, stor variation och ett ovanligt bra drag. Enligt skivsläppstexten på hemsidan speglar albumet var trion befinner sig musikaliskt för tillfället.
Men den speglar också den snart kvartssekellånga karriären som lett dit, öppenheten för nya influenser i kombination med en säker grund som ger en musikalisk energi få band kan mäta sig med.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…