Foto: Sebastian Thorén"På två år har Among Lynx spelat flitigt live, utökat bandsättningen med trummor och öst in mer rockinfluenser i soundet. Debutalbumet är elva varierade spår utan en svag stund."

Revolutionerande fullträff

Among Lynx
Revolution
(Egen utgivning)

Foto: Among Lynx.

Jag går väldigt sällan igång på ny blues, vilket framförallt beror på att den oftast består av bleka kopior av klassiker. Men när Uppsalabandet Among Lynx släppte sin debut-EP 2015 lät det som något nytt. Blandningen av americana, rock och blues, men mest energin lovade att något stort kunde vara på gång. De var inte riktigt där än. Det saknades fyllighet och skitighet i soundet. Men potentialen var uppenbar.

Ändå är det som en uppenbarelse att lyssna på ”Revolution”. På två år har Among Lynx spelat flitigt live, utökat bandsättningen med trummor och öst in mer rockinfluenser i soundet. Debutalbumet är elva varierade spår utan en svag stund. Evami Ringqvist sång för tankarna till Janis Joplins mångsidighet och musikens dynamik om Jimi Hendrix. Tillsammans med de välriktade texterna blir det en helhet som gör den anspråksfulla albumtiteln helt logisk. Revolutionen på den svenska rootsscenens är här och den stavas Among Lynx.