Annons

Avslag för UTN


Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) överklagade i våras universitetets beslut att ge Uppsala studentkår status som kår inom den teknisk- naturvetenskapliga fakulteten. Beslutet grundades på medlemstäckningen, vilken av förklarliga skäl var hundraprocentig för Uppsala studentkår, då kårobligatoriet fortfarande gällde vid tiden för ansökan. Vidare ska den sammanslutning som ges status som kår representera alla studenter inom verksamhetsområdet, vilket UTN idag inte gör. Överklagandenämnden för högskolan avslog därför UTN:s överklagan.
– Beslutet var väntat, men styrelsen och många av medlemmarna hade ändå hoppats på ett annat. Stadgarna kommer att ändras, så att vi ska representera alla studenter och inte bara våra medlemmar, det har fullmäktige bestämt, säger Andréa Pålsson, ordförande för UTN.
Det krävs två fullmäktigebeslut, under olika kalenderår, för att ändra lydelsen i stadgarna – vilket UTN inte kommer att kunna göra förrän i höst. Först om tre år kommer man att kunna ansöka om kårstatus på nytt, under tiden gäller det att hitta former för samarbete med Uppsala studentkår.
– nbsp;Vår verksamhet passar inte in i det nuvarande sektionsavtalet, så vi kommer att titta på, och utveckla samarbetet med Uppsala studentkår. Samtidigt kommer vi att fortsätta den verksamhet vi har idag, säger Andréa Pålsson.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…