Annons
Professor Federico Rosei mottar priset José Vasconcelos World Award of Education vid Aalto-universitetet.
Foto: Pressbild

Världens bästa professor?


Kanadensiska professorn Federico Rosei blev vinnare av årets José Vasconcelos World Award of Education. Det är ett pris som delas ut vartannat år till en person som har bidragit stort till framgångar inom utbildningsväsendet. Rosei har tilldelats priset både för sina egna framgångar inom kemi och för sitt inspirerande sätt att föra sin kunskap vidare till sina studenter som många nu ingår i ett brett nätverk av unga framstående forskare världen över.
– Det mest givande med att vara lärare är att skapa möjligheter för unga studenter. En medioker lärare underminerar sina studenter istället för att hjälpa dem. En bra mentor känner sig inte hotad av sina studenter, utan känner glädje när de överträffar dem själva, säger han.

Prissumman, som ligger på 10 000 dollar, ska han donera till studenter i u-länder. I år delades priset ut vid Aalto-universitetet i Finland 17 november.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…