Annons
Några av radions medarbetare på scen när utmärkelsen togs emot. Vid mikrofonen tidigare stationschef Ingrid Broman, som nu lämnat över till Simon Sander.
Foto: Studentradion

Prestigepris till Studentradion


Studentradion i Uppsala kammade hem ett tungt radiopris på torsdagskvällens radiogala. Trevlig ton, bra bredd och djup, var juryns motivering.

Stenhårt engagemang med sena kvällar, nätter och helger – detta bäddade för utmärkelsen Årets närradio enligt stationschefen Simon Sander.
– Jag är lite tagen fortfarande, säger han när Ergo når honom morgonen efter radiogalan.

Det har varit ett intensivt år för stationen, som drivs ideellt av drygt 140 personer. Till exempel har man fyllt 30 år, släppt en bok och vunnit Ung radios pris för bästa radiostation.
– Detta befäster att vi verkligen är någonting att räkna med, säger Simon Sander.
Det blir inte så att ni slappnar av lite nu?
– Nej, vi fortsätter att satsa stenhårt

Nominerade i samma kategori fanns även Stockholms Lokalradio och Magasinet i Radio AF – Lunds motsvarighet till Studentradion.
Hur känns det att klå Lund?
– Det är klart att det inte går att hymla om att vi har en vänskaplig rivalitet med Radio AF, men vi är väl medvetna om hur kompetenta de är, och det är en ära att ha nominerats tillsammans med dem.


Annons

Annons

Faktaruta
Motiveringen
”Med trevlig ton och tilltal skapar Studentradion 98,9 i Uppsala ett engagemang som sprider radioglädje. Stationen har såväl bredd som djup och en hög ambitionsnivå med många intressanta intervjuer.”

Sveriges Radio kammade hem mest
Radioakademin delar varje år ut Stora radiopriset i ett flertal kategorier. Priset består i statyett och diplom – och äran. Läs mer om priset här

Bland årets utmärkelser gick många till SR. Bland annat Årets radioevenemang som gick till Musikhjälpen och årets radioprogram som blev P3 dokumentär. SR:s utrikeskorrespondent Nils Horner, som mördades i mars 2014 i Kabul tilldelades postumt Radioakademins specialpris.

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…