Annons
Högtalarsystemet på BMC, som sköts av fastighetsägaren Akademiska hus, kommer att ses över sedan ett meddelande som skulle nå alla stundenter inte hördes i alla lokaler.
Foto: Uppsala universitet

”Systemet måste fungera”


Under gårdagens tumult vid BMC var det flera studenter som inte hörde meddelandet som var avsett att informera alla om att mannen var gripen. Nu ska det interna högtalarsystemet i lokalerna ses över.

Efter en stor polisinsats på BMC under gårdagen kunde man gripa den maskerade man som gått omkring på campus. För att informera alla studenter om att mannen var gripen sände man ut ett meddelande i det interna högtalarsystemet. Men det visade sig att det inte nådde alla studenter.

– Meddelandet hördes inte i de lokaler vi var i och det tycker jag är lite skrämmande. Tänk om det var ett läge att evakuera och vi inte hade hört det, skriver en student till Ergo.

Daniel Karlsson, som är intendent på BMC, bekräftar att högtalarsystemet inte fungerat som det ska.

– Det är ett problem och jag har hört det från flera håll. Systemet måste fungera och vi kommer att ta kontakt med fastighetsägaren, Akademiska hus för se över var det brister och om vi kan få en bättre högtalaranläggning, säger Daniel Karlsson.

Han uppmanar att personer som befann sig i byggnaden ska höra av sig om de inte hörde meddelandet för att få reda på var problemen måste åtgärdas.

Exakt vad som ska ha hänt eller vad mannen hade för intentioner vet han inte i dagsläget.

– Nej, vi vet endast det poliserna sa till oss på plats. Mannen hade uppgett att det skulle vara ett skämt. Men det är ett väldigt olämpligt beteende, inte förenligt med utbildning eller forskning.

Han ställer sig också kritisk till att polisen inte har återkopplat till BMC efter gripandet.

– Studenter och personal är oroliga. Vi vill kunna informera om vad som har hänt. Vi vet ingenting mer än vad som har stått i tidningarna, jag tycker att man borde ta kontakt med den drabbade organisationen. nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…