Foto: Joel Gustafsson HallKlubbverkare Alex Brunell, förste kurator Jacob Appelblom och tredje kurator Adam Alvinge är glada att ha Ivan Engnell, inspektor 1949-1963, hemma igen.

Ivan är hemma igen

Det blev ingen lång turné för gamle inspektorn Ivan Engnell. Under måndag eftermiddag återlämnades statyn till Gotlands nation, där den hör hemma.

Foto: Adam AlvingeBysten av Ivan Engnell på sin rätta plats på Gotlands nation.

Som Ergo tidigare har rapporterat följde statyn av inspektorn Ivan Engnell med en besökare på Gotlands nations klubb Chic i lördags. Tack vare efterlysning i sociala medier, som balnd annat spreds av Göteborgs, Värmlands och Norrlands, kunde Ivan återvända hem redan halv tre på måndagen.

– Delningarna på sociala medier gav resultat. En person ringde och berättade att hen hade statyn hemma hos sig. Det var en kompis till personen som hade tagit den, säger Jacob Appelblom, förste kurator på Gotlands nation.

Verkade personen skämmas?

– Nej, men tjuven gjorde det nog eftersom hen inte hörde av sig själv. Nu är Ivan i alla fall tillbaka och vi går vidare till nästa punkt i kalendariet som är valborg, säger Jacob Appelblom.